Patakparti Bölcsőde

Telephelyvezető: Császár Lászlóné

Helyettes: Majorosiné Balázs Krisztina

Elérhetőség:

1147 Budapest, Ilosvai S. tér 5-7.

Tel.: 1/252 – 0144

e-mail: patakparti@zugloibolcsik.hu

1981-ben épült a bölcsődénk, amely a Patakparti Bölcsőde nevet viseli. Bölcsődénket a névválasztásnál a mellettünk folyó Rákos-patak ihlette meg.

102  férőhelyen,  8 csoportszobában látjuk el a gyermekek gondozását-nevelését. Csoportjaink nevét is igyekeztünk ehhez a névhez kapcsolni, így lett a csoportjaink neve: Halacska, Maci, Kiskacsa és Pillangó csoport. Nagy, világos szobáinkban a gyermekek életkorának és fejlettségi szintjének megfelelő játékkészlettel igyekszünk a nyugodt, szabad játék lehetőségét megteremteni.

Olyan bölcsődei légkört igyekszünk teremteni, ahol a szülők a beszoktatás után nyugodt szívvel merik ránk bízni a gyermekeiket, mert azt látják és tapasztalják a mindennapokban, hogy gyermekük boldogan jár a bölcsődénkbe.

A kisgyermeknevelők szakmailag jól képzettek, akik folyamatosan tovább képzik magukat. Kreativitásuk, kézügyességük, ötleteik teszik széppé, otthonosabbá környezetünket. Munkájukat a bölcsődei dajkákkal együttműködve végzik. Szakmai munkánk kereteit a jól szervezett napirend és munkarend adja.

Alapvető körülménynek tekintjük az egészség védelmét, és ennek elérésében a szabad levegőn való tartózkodásra nagy hangsúlyt fektetünk télen is. Az őszi időszaktól kezdve tavaszig a sószobánk  is nagy lehetősége a betegségek megelőzésének, a visszajelzés nagyon pozitív a szülők részéről. Szakképzett gyermekgyógyász segítségével rendszeres orvosi ellenőrzést biztosítunk a gyermekeknek. A korszerű, egészséges táplálkozást segíti a központi étlap szerinti étkezés, amit a saját főzőkonyhánk biztosít, szakképzett élelmezésvezető irányításával.

Bölcsődénkben lehetőség van időszakos gyermekfelügyeletet is igénybe venni azoknak, akik csak heti pár napra szeretnék gyermeküket közösségbe adni. A szolgáltatás üres férőhelyen, hétköznapokon 8-16 óra között vehető igénybe napi maximum 6 órában. Ez a szolgáltatás térítésköteles.

Bölcsődénk nyitottságával igyekszik vonzóbbá tenni intézetünket. A bölcsődekóstolgató, nyílt nap, szülőcsoportos beszélgetések és az ünnepek közös megtartása teszi még közvetlenebbé a kapcsolatunkat a szülőkkel.

Olyan bölcsődét szeretnénk megvalósítani, amelyben a gyermekeink biztonságban vannak, és személyiségük a legsokoldalúbban képes kibontakozni, fejlődni. Bölcsődés korú gyermekeink az általunk teremtett barátságos, szeretetteljes, biztonságos környezetben váljanak testileg, szellemileg, érzelmileg egészségessé, kiegyensúlyozottá, képesek legyenek a jól működő társas kapcsolatok kialakítására.

Legfőbb nevelési eszközünk a gyermekek szeretete, szakmai munkánk sikerének eredménye gyermekeink mosolya és a szülők pozitív visszajelzései.